If we listened to our intellect, we’d never have a love affair. We’d never have a friendship. We’d never go into business, because we’d be cynical. Well, that’s nonsense. You’ve got to jump off cliffs all the time and build your wings on the way down.

Ray Bradbury

Eram in Croatia si pe o plaja era o stanca mai inalta decat restul, de acolo puteai foarte misto sa sari in apa.
Oamenii mari se suiau pe stanca, se uitau in jos, se gandeau, dadeau inapoi, iar se uitau spre apa, iar se gandeau si intr-un final sareau. Asta la prima saritura. La a doua saritura, oamenii mari procedau la fel. Se gandeau, masurau, ezitau. Chiar daca era destul de safe sa sari de pe stanca respectiva.
Au venit niste copii. Copiii si-au luat avant si au sarit. Pur si simplu.

 

De multe ori frica si ganditul excesiv ne impiedica sa ne luam avantul si sa sarim de pe „stanci”.
Si culmea, ne dorim foarte mult sa facem asta. Mai mult, totul pare safe.
Dar daca se va intampla ceva? Nu stiu ce, ceva nasol, de exemplu sa bata vantul mai tare si sa ne lovim cu capul de pietre.
Sau poate ca nu se cuvine sa sari de pe stanca aceasta, oare ce vor zice ceilalti? Oare se cuvine sa incerc eu prima data?
Bai, cum sa faci asa ceva, de ce nu stai tu potolit si iti vezi de treaba? De ce te complici?
Nu este voie sa sari de pe aceasta stanca. De ce? Pentru ca asa zice majoritatea. Pai de ce? Pentru ca odata au sarit d-aici niste betivi imbracati in haine de plumb si au crapat. De aceea am hotarat ca „nu e voie”.

M-am hotarat sa sar de pe o stanca mare.
Am observat ca alta data cand am sarit a fost excelent. E drept, am sarit de pe o stanca mai mica, de alta forma si intr-o apa stralucitoare.
De data asta stanca este mare, este una din stancile de pe care nu prea e voie sa sari. Sau hai, sari dar nu asa, de pe varful ei. Ei bine, mie imi plac sporturile extreme, eu as vrea sa vad cum este sa sari de pe varf.
I just have to build my wings on the way down. Cred ca atunci cand voi ajunge jos, imi va placea ce voi gasi. De aici se vede bine:)

 

 

 

 

 

 

 

Reclame