Mi-au placut mult posturile acestea ale lui Exarhu si Bendeac. Despre Paste, asa cum este perceputa aceasta sarbatoare de majoritatea.

Ma intreb…Oare lui Isus ce i-ar placea mai mult: sa ne vada ca ne zbatem pana la nervi si oboseala  sa avem masa plina de miei grasi, oua colorate, cozonaci, ca ne grabim sa mergem la biserica sa luam lumina (ca asa e bine), ca ne ingropam in multele traditii sau ca ne punem mintea, inima, sufletul si duhul  „available” pentru El?
Raspunsul este evident.

Ma gandesc la urmatorul pasaj din Luca 10: 38-42: 
Pe cand era pe drum cu ucenicii sai, Isus a intrat intr-un sat. Si o femeie, numita Marta, L-a primit in casa ei. Ea avea o sora numita Maria care s-a asezat jos la picioarele Domnului si asculta cuvintele Lui. 
Marta era impartita cu multa slujire, a venit repede la El si I-a zis: ” Doamne, nu-Ti pasa ca soru-mea m-a lasat sa slujesc singura? Spune-i sa ma ajute!”
Drept raspuns, Isus i-a spus: „Marto, Marto, pentru multe lucruri te ingrijorezi si te framanti tu, dar un singur lucru trebuieste. Maria si-a ales partea cea buna, care nu i se va lua.”

Sa cautam in primul rand sa fim in prezenta Lui, sa Il percepem ca pe o Persoana, sa ne dorim o relatie cu El nu doar pentru ca stim ca se zice ca e bine, ci pentru ca suntem constienti de aceasta, pentru ca Isus este „Calea, Adevarul si Viata”.
Sa facem intai aceste lucruri, apoi pe „celelalte sa nu le lasam nefacute” (Luca 11:42).

 

Anunțuri