Colindand mult printr-un oras, ajungi sa cunosti diverse aspecte ale unor zone ale acestuia: mijloacele de transport, pisicile cartierului, magazinele, florile si pomii, hainele puse la uscat in balcoanele blocurilor, unele figuri etc.

Astazi, pe cand mergeam alene cu un 41, undeva pe Virtutii il zaresc pe nebunul care acum cateva saptamani „ghida” un metrou de la Victoriei la Crangasi. Astazi era un fel de politist, sufla dintr-un fluier si coordona un sir de masini.
Omul isi face treaba bine, atunci cand era sef de metrou, repeta constiincios dupa fiecare oprire „atentie se inchid usile, urmeaza statia X cu peronul pe partea Y”, comunica traseul metroului printr-o statie imaginara, dadea diverse indicatii, iar cand a coborat la Crangasi, foarte serios, a facut cunoscut faptul ca el pana acolo mergea. Probabil iesea din tura in ziua respectiva…

Orasul gazduieste cu drag astfel de personaje mai mult sau mai putin pitoresti. De exemplu, cunosc bine cateva fetze de aurolaci care salasuiesc in zona Garii de Nord. Stiu aurolacul cu fatza buhaita care uneori e high si rade ca un nebun, aurolacii care dorm langa un canal sub o plapuma sau cei care isi baga in vena diverse substante la un minunat parter de bloc.

De cele mai multe ori ignor acesti locuitori ai orasului insa uneori ma intreb care o fi povestea vietii lor…

Reclame